به دلایل متعدد می توان میکروگرینها را پرورش داد که می توان به موارد زیر اشاره نمود:
سالم بودن: آنها سرشار از عناصر معدنی، ویتامینها، آنزیمهای حیاتی و کلروفیل هستند
پرورش آسان: می توان آنهارا با کمترین اطلاعات در زمینه پرورش گیاهان رشد داد و نیاز به شرایط محیطی خاصی نیستند.
طعم و مزه عالی: آنها مملو از طعمهای مختلف هستند و می توانید به سالادها، ساندویچها، سوپها و بعنوان چاشنی یا همان گارنیش به غذاهای خود اضافه کنید و به تکمیل طعم و کیفیت غذاها کمک کنید.
پرورش در تمام سال: آنها را می توانید در تمامی ماه های سال پرورش دهید و همچنین ماندگاری خوبی در شرایط خارج از یخچال دارند.
چگونه ميكروگرينها را پرورش دهيم ؟
ظرف، خاک، بذر، آب و نور خورشید
ظروف کشت می تواند پلاستیکی یا سفالی باشد اما باید دارای منافذی ریز برای زهکشی و خروج آب باشند.بستر کشت آنها می تواند خاک یا بستر هیدروپونیک باشد همچنین می توان از بسترهای سلولزی نیز استفاده نمود
نکاتی در مورد بذر :
بذرهایی که به سرعت رشد می کنند شامل : کلم، شلغم، آرگولا، کاهو، تربچه، شاهی
بذرهایی که با سرعت کمتری رشد می کنند شامل : گشنیز و جعفری
كاشت
بذرها را به صورت یکنواخت بر روی بستر کشت پخش کنید بطوریکه فضای کافی جهت تنفس در بین آنها موجود باشد یعنی با یکدیگر تماس نداشته باشند. سپس توسط انگشتان دست یا یک قاشق بذرها را بر سطح خاک بفشارید تا در محل خود مستحکم گردند.
آبياري
آبهای کلر زده برای آبیاری مناسب نیستند در صورتی که از آب شهری استفاده می کنید مستقیما از آب شیر استفاده نکنید و بگذارید چند ساعت آب استراحت نماید تا کلر آن خارج شود یا از آب جوشانده استفاده کنید. آبیاری بذرها را به صورت اسپری انجام دهید و این عمل را تا زمانی که قطرات آب از ته ظرف شروع به چکیدن نمایند ادامه دهید یا می توانید توسط یک قاشق به آرامی آبیاری نمایید و مراقب باشید بذرها از جای خود تکان نخورند و در روز یکبار آب بر روی پوشش اسپری نمایید و سپس بستر را بپوشانید رطوبت آن حفظ شود و در محیطی گرم و نسبتا تاریک قرار دهید. برخی گیاهان 2 الی 3 روز و برخی دیگر 4 ال 5 روز برای جوانه زنی نیاز دارند. پس از جوانه زنی پوشش را برداشته و به صورت مرتب و هر روز آنها را آبیار نمایید.
گرما
سعی کند دمای محل رشد میکروگرین ها ثابت باشد و تنش های حرارتی به گیاه وارد نشود، دمای مورد نیاز در محدوده دمای اتاق از 20 درجه تا 27 درجه مناسب می باشد.
نور
میکروگرین ها بدون دریافت نور به رنگ زرد متمايل خواهند شد، عمل فتوسنتز در آنها رخ نخواهد داد و هیچگاه به رنگ سبز در نمی آیند و باعث ایجاد ساقه های باریک، فیبری و تلخ مزه می گردد.
نور غیر مستقیم خورشید، پشت پنجره محل خوبی برای رشد آنها می باشد. فقط مراقب باشید در اثر تابش نور خورشید دچار گیاه سوزی و گرما نشود. نور عبوری از پرده تقریبا مناسب این کار می باشد.
از نور مصنوعی مهتابی و سایر لامپ ها در صورتی که زیاد به آنها نزدیک نباشد و گرمای زیادی نداشته باشند برای رشد آنها مناسب می باشد.
برداشت
هر روز به نمونه گیری و مزه کردن میکروگرین ها بپردازید. شاهی به صورت دسته ای از برگ ها ظاهر می شود امّا بسیاری دیگر از گیاهان دارای برگ های زوج می باشند که به اولین جفت آنها برگ های لپه ای (cotyledons) و جفت بعدی را برگ های حقیقی (true leaves) می گویند. برگ های لپه ای حاوی عناصر گیاهی (phyto-nutrients) متعددي می باشند و غالباً مزه شیرینی نسبت به برگ های بعدی دارند. در صورتی که برداشت میکروگرین ها را با تاخیر مواجه سازید آنگاه گیاهان جوان پس از توسعه اولین گروه از برگ های حقیقی بخوبی مرتفع و درشت می گردند ، بافت آنها فیبری می شود و مزه ای تلخ می یابند
هر روز به نمونه گیری و مزه کردن میکروگرین ها بپردازید.
قیچی زدن
جوانه زنی و ساقه دهی با كاشت بذور سریعاً انجام می گیرند و سرانجام زمانی فرا می رسد که باید به برداشت محصول اقدام کنید بطوریکه می توانید محصولتان را با فواصل زمانی هر 10-6 روز برداشت نمائید لذا با یک ابزار تیز نظیر قیچی ، چاقو و یا تیغ به قطع آنها از سطح خاک مبادرت ورزید.
برای این منظور دسته های کوچکی از محصول را با دست بگیرید و آنها را از سطح خاک ببرید.
توصیه می شود که برخی محصولات را اندکی زودتر و قبل از اینکه برگ های حقیقی توسعه یابند،
گیاهچه های برداشت شده را بر روی بشقاب تمیزی قرار دهيد تا بعداً شستشو و مصرف كنيد.
بعد از برداشت محصول باید گیاهچه هایی که ریشه هایشان از خاک خارج شده اند، مجدداً به حالت اولیه برگردانید و بخش های بدون خاک را ترمیم نمائيد.
سلام ببخشید این بذرا تراریخته نیستند ؟